Tandlæge Kolding

Vi er specialister i tandkroner

Naturlige og holdbare tandkroner på blot én dag i Kolding med Cerec-teknologi. Dermed spare du tid og kan nøjes med et enkelt tandlægebesøg. Det er samtidig en mere skånsom behandling, da vi ikke sliber så meget af tanden som ved traditionelle kronetyper.

Kronebehandling

Hvis du skal have en krone på en eller flere af dine tænder, er det godt at være opmærksom på de forskellige typer af kroner der findes. Blandt de mest anvendte kroner er Metalkeramiske kroner (MK), fuldkeramiske kroner og guldkroner.

Hos din nye tandlæge i Kolding bruger vi langt de fleste tilfælde af fuldkeramiske kroner. De giver et flot resultat med et fint udseende, der matcher dine andre tænder.

Metalkeramiske kroner og guldkroner har enormt gode egenskaber rent mekanisk og bruges fortsat i stor stil herhjemme.

Dog bruges fuldkeramiske kroner oftere og oftere og det skyldes blandt andet, at teknologien og udviklingen af fuldkeramiske kroner har gjort, at de næsten har samme slidstyrke og holdbarhed i kindtandsregionen, som de øvrige kroner.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en erstatning for en naturlig tands krone. Langt de fleste kroner som tandlæger bruger er udformet som en lille hat, der slutter helt tæt omkring den tilbageværende del af tanden.

Nogle gange oplever vi, at der ikke er nok tandsubstans tilbage til at opnå en sikker forankring. Det betyder at kronen ikke har nok eksisterende tand tilbage at sidde fast på. I sådanne tilfælde skal resterne af tanden da bygges op enten plast eller metal. Opbygningen er oftest fremstillet med stiftforankring og kaldes da en stiftopbygning.

N

Tandkrone med stærk holdbarhed

Typisk holder en kronebehandling i 10-15 år.

N

Tandkrone på en dag

Vi bestræber os på at påbegynde og afslutte  tandkronebehandlingen på samme dag.

N

Smertefri tandkronebehandling

Der er ikke smerter forbundet med en behandling af tandkrone. Du bliver bedøvet med lokalbedøvelse.

Brug for en tandkrone?

Find tandlæge her

Bestil tid til behandling af krone

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Fuldkeramisk krone, der ligner de andre tænder

Når du får en tandkronebehandling er det vigtigt, at den porcelænskrone som du skal have på passer til dine andre tænder. Tandkronen er lavet i hvidt porcelæn, og tandlægen vil få den til at passe i samme nuancer som dine eksisterende og naturlige tænder.

Når du først har fået lavet tandkronebehandlingen, kan andre mennesker ikke se forskel på tanden med tandkronen og dine andre tænder. Den vil sidde ligeså fint blandt de andre tænder og når kronen er cementeret fast, vil den kort efter føles som en helt almindelig tand.

Hvis din tandkrone er en metalkeramisk krone vil den være lavet på et fundament af metal. Det kan også være en fuldkeramisk krone, som er lavet i rent porcelæn.

Når du ankommer til tandlægen til den første konsultation kan du høre meget mere om forskellen på porcelænskronerne.

Hvor holdbar er din nye tandkrone

Generelt holder langt de fleste porcelænskroner i flere årtier. Der er dog en lidt kortere levetid på tandkroner hos personer der slider mere på deres tænder. Så det er lidt svært, at give en nøjagtig holdbarhed på porcelænskronerne, da det kommer an på personen der har fået dem opsat, mundhygiejne og slid.

Inden vi fik porcelænskroner i Danmark, brugte tandlægerne guld eller andre former for plomber til at fylde vores tænder ud med. Dette gjorde tandlægerne i gamle dage for at undgå yderligere skade på tænderne.

Det havde dog den bivirkning, at de det var meget tydeligt at se. Det har du garanteret selv set, når en person har en fortand lavet i guld. Det er der stadig nogle der vælger, men vi har nu fået muligheden for at lave flotte porcelænskroner, der ligner de andre tænder.

Får du lavet en porcelænskrone, vil tandlægen matche de andre tænders nuancer og det vil ikke være til at se for andre mennesker.

Hvornår bruger man tandkrone?

De fleste tænker sikkert på rodbehandling når snakken falder på tandkrone, men en tandkrone kan faktisk sagtens være ren rigtige løsning og selvom du ikke har fået foretaget en rodbehandling af din tand. 

Ved ødelagte tænder

Typisk bruger vi tandkroner hvis en tand er enten brækket eller så beskadiget, at den nødvendige styrke ikke kan opnås med en simpel plastfyldning. Altså når tandlægen vurderer, at der er for lidt tandmateriale tilbage til at understøtte fyldningen efter at have fjernet den gamle fyldning.

Ved store sølvplomber

I nogle tilfælde bruger vi også tandkroner  på tænderne, når store gamle sølvfyldninger (amalgamfyldninger) skal udskiftes. Det kan være at blomben er flækket eller hvis sølvfyldningen har fået tanden til at knække. I nogle tilfælde er der taet så meget af tanden, at vi vælger at sætte en tandkrone på, selvom tanden reelt ikke har været rodbehandlet.

Efter rodbehandling

Rodbehandlede tænder er i en mere skrøbelig tilstand end sunde tænder. Det er der flere årsager til: Rodbehandlingen af en tand gør den meget mere skrøbelige end levende tænder. Dette skyldes, at rodkanalen fjerner blodtilførslen til tanden, hvilket gør, at tanden bliver “tørrere”. Derfor sætter vi en tandkrone på den rodbehandlede tand for at beskytte, det der er tilbage.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandkroner

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om tandkroner. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Kolding - fordi en god behandling er vigtig