Tandlæge Kolding

Plastfyldning

Plastfyldninger er det naturlige førstevalg, når du skal have lavet et hul i en tand. Plastfyldninger giver et pænt og holdbart resultat. I mange tilfælde kan det være svært at se plastfyldningen i tanden, da farven passer godt til tandens naturlige farve. 

Plastfyldninger – for et naturligt smil

En plastfyldning er en type tandfyldning, der er lavet af plastik.

De fleste plastfyldninger er lavet af en blanding af kunststoffer, der kaldes komposit. Plastfyldninger er ikke så holdbare som amalgamfyldninger, men de er meget mere naturlige og pæne.

Plastfyldninger kan anvendes på alle tænder, og bliver ofte brugt på fortænderne, hvor de er synlige.

N

Sådan ser plastfyldning ud

Udformes altid, så det ligner en almindelig tand

N

Naturligt smil

Plastfyldninger matcher de andres tænders naturlige farve

N

Plastfyldning der holder

Plastfyldninger i slidstærk materiale

Hvad er plastfyldninger, og hvordan fungerer de?

Plastfyldninger fungerer ved at udvide og forstærke tandens struktur, så den er mere holdbar og mindre tilbøjelig til at bryde eller knække.

Plastfyldninger kan også forsegle tanden, så bakterier ikke kan trænge ind i tanden og forårsage caries eller andre problemer.

Plastfyldninger er ikke så holdbare som amalgamfyldninger, men de er meget flottere og mere naturlige.

Plastfyldninger kan også bruges til at forsegle tænder, der er mere udsatte for caries, såsom bakker og riller.

Plastfyldninger er normalt ikke så holdbare som amalgamfyldninger, men de fleste patienter ønsker plastfyldninger, da de er pænest.

Plastfyldninger kan være en mere holdbar behandling for visse patienter, såsom dem der har en tendens til at bryde eller knække tænder.

Få lavet plastfyldning i dag

Find tandlæge her

Bestil tid til Plastfyldning

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Fordele ved plastfyldning

Der er mange gode grunde til at tilvælge en plastfyldning, fremfor en traditionel amalgam-fyldning. Plastfyldninger binder langt bedre til den eksisterende tand og derved stilles der færre krav til tanden. Ved en traditionel sølvfyldning, som ikke binder så godt, skal der bores mere i tanden.

En plastfyldning kan nemt udformes, så det ligner en helt naturlig del af tanden – og også derfor ønsker mange en plastfyldning. Plastfyldningen har samme farve som tanden og er lavet af et meget slidstærkt materiale. Desuden er plastik ugiftigt for patienten, hvilket er altafgørende.

En plastfyldning som reparation på et hul i tanden er en langtidsholdbar løsning.

Ulemper ved plastfyldning

Selvom mange foretrækker en plastfyldning, så er der nogle enkelte ulemper ved plastfyldninger, som det også er vigtigt at være opmærksom på.

For eksempel kan en plastfyldning lettere blive misfarvet, ved for eksempel rygning og daglig kaffedrikning. Det betyder selvfølgelig mindre, hvis det er en kindtand inde bagved.

En plastfyldning kan ikke restaurere større tandeffekter, som for eksempel større tandfrakturer eller store huller. I så fald anbefales det med en krone.

Valget mellem disse muligheder bør altid blive professionelt vurderet af en tandlæge.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om plastfyldninger

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om plastfyldninger. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Kolding - fordi en god behandling er vigtig