Tandlæge Kolding

Tandretning

Få dit drømmesmil igen med vores effektive og skånsomme tandretning. Mulighed for behandling med de populære de gennemsigtige reguleringsskinner, der er næsten helt usynlige så de færreste vil se, at du har skinner på tænderne. 

Tandretning – hos tandlæge i Kolding

Hvis du har skæve tænder i munden, så kan det være en god idé at få rette op på dem med en tandretning.

En tandretning foregår ved, at du får en skinne eller en tandretningsbøjle på tænderne, som er lavet præcis til at rette de skæve og trangstillede tænder.

Trangstillede tænder betyder, at de står for tæt sammen på grund af pladsmangel. Dette gør, at tænderne ikke står ordentligt på række.

Med en tandretning, kan tænderne komme på plads og en behandling vil typisk vare mellem 6 til 16 uger.

Hvad er tandretning?

Du kan få lavet en tandretning på flere forskellige måder – og med flere forskellige skinner og bøjler.

Typisk vil du blive anbefalet at få rettet dine tænder med følgende tre muligheder: Tandbøjle, LiteWire eller Inman Aligner.

Tandretning er en 100% sikker og særligt skånsom måde, at rette tænderne på og få dem flotte lige. Under hele processen sidder tænderne sidder fast i kæbeknoglen – og ved, at tænderne udsættes for et konstant tryk på den ene side eller i en bestemt retning, flyttes tænderne ligeså langsomt.

Tandretning med bøjle er en langsom med også sikker behandling. Behandlingstiden varierer alt efter hvilken metode tandlægen bruger og hvor stort omfang af tandretningen.

Som udgangspunkt tager små eller mindre tandretninger mellem 1 og 3 måneder. Lidt større tandretninger tager omkring 6 til 12 måneder. Skal du have en lidt større tandretning, tager det typisk mellem 1 og 2 år.

 

Skal du have rettet dine tænder?

Find tandlæge her

Bestil tid til tandretning

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Tandretning med LiteWire

Hvis du er voksen og ønsker en næsten usynlig tandbøjle til at rette dine forreste tænder, så er LiteWire en god løsning.

LiteWire tandbøjlen er god til at rette:

  • Et mellemrum mellem fortænderne
  • Skæve eller roterede fortænder
  • Trangstillede fortænder

Ønsker du en tandretning med LiteWire tandbøjle på dine fortænder, får du et pænere smil og du vil nemmere kunne holde din mund og tænder sunde.

Så snart tandlægen har taget aftryk af dine tænder og LiteWire-bøjlen er lavet specielt til dig, kan bøjlen sættes fast på dine fortænder. Tandretningen sker ved, at bøjlen trykker dine tænder i den særlige retning, som tandlægen er sat den til. Forskellen på den klassiske ‘togskinne’-bøjle og LiteWire er, at LiteWire-bøjlen er næsten usynlig.

En kosmetisk tandretning med LiteWire tandbøjlen tager normalt omkring 6 måneder.

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til tandretning hos din tandlæge i Kolding.

Tandretning med Inman Aligner

Hvis din tandlæge anbefaler en tandretning med Inman Aligner, så får du en aftagelig tandbøjle, som retter fortænderne i over- eller undermunden.

Tandretning med Inman Aligner er unik ved, at tandbøjlen retter tænderne på meget kort tid. Det tager kun cirka 1 til 3 måneder. Tandbøjlen koster under halvdelen af en almindelig tandretning.

Andre vil kunne se tandbøjlen, når du smiler. Nogle patienter, der er igang med en tandretning med Inman Aligner oplever, at de har tendens til at lespe lidt, når de har tandbøjlen på.

Du kan selvfølgelig tage tandbøjlen ud i forbindelse med sociale arrangementer, møder eller lignende. Men bøjlen virker kun, når du har den på. og derfor er det en god ide´, at bære tandbøjlen i minimum 12 til 16 timer i døgnet.

Ligesom ved alle andre former for tandretning, yder Sygeforsikringen Danmark tilskud til tandretningsbehandling med Inman Aligner.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandretning

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om tandretning. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Kolding - fordi en god behandling er vigtig