Tandlæge Kolding

Implantater hos tandlæge i Kolding

Det er ofte en stor beslutning at skulle have et tandimplantat. Du går formentlig med mange tanke om, hvorvidt indgrebet er det rigtige for dig. Hos Tandlæge Kolding kan du få uvildig vejledning og svar på alle dine spørgsmål. 

Naturlig og holdbar erstatning hvis du mangler en tand

Fra opstart til tandimplantatet er healet går der 4-6 måneder

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder

Som medlem af Danmark er der mulighed for tilskud

Implantater i Kolding

Et tandimplantat kan være det helt rigtige for dig, hvis du mangler en eller flere tænder. Det kan også være en god løsning, at få et implantat, hvis du har en protese der ikke kan sidde ordentligt fast.

Stor erfaring med implantater

Du kan være helt roligt hos din tandlæge i Kolding, hvis du overvejer eller har planlagt at få et tandimplantat. Alle vores tandlæger har en stor og bred erfaring med tandimplantater. Du kan derfor være helt rolig, hvis du skal have genskabt dine flotte tænder, som du mangler.

Skal du have lavet et tandimplantat er du velkommen til at kontakte os. Vi planlægger altid en tandimplantatbehandling sammen med dig og vores dygtige tandlæger sørger altid for, at du er velinformeret og tryg under hele forløbet. 

Hvad er et tandimplantat?

Hvis du mangler en eller flere tænder og skal have et implantat, så vil det sige, at du indsætter en kunstig tandrod. Tandroden, som fungerer som en almindelig tand med rod, indsættes i kæbeknoglen. Implantatet har en form som en skrue i toppen, som normalt er 3-5 mm tykt og 8-16 mm langt. Skruen er lavet af titanium og kan vokse sig fast i kæbeknoglen.

Efter at implantatet er opereret ind i kæbeknoglen vil implantatet vokse sig sammen med knoglen. Det vil typisk tage et par måneder.

Når tandimplantatet er opereret ind i knoglen sætter tandlægen en porcelænskrone fast ovenpå på implantatet, så det ligner en helt almindelig tand.

Hvis der mangler flere tænder, så vil tandlægen formentlig foreslå at lave en  implantatbro eller en helprotese, hvor man indsætter 2-4 implantater i kæben som via tryklåse holder protesen fast.

N

Formålet med et tandimplantat

Med et tandimplantat får du pæne tænder, der kan tygge perfekt.

N

Langtidsholdbare Implantater

Undersøgelser viser, at de fleste implantater holder sig 100% efter 10 år.

N

Planlægning af implantat

Selve indsættelsen af implantat tager under en time. Men kronen kan først komme på, når implantatet sidder fast i knoglen efter 3 måneder.

Overvejer du et tandimplantat?

Find tandlæge her

Bestil tid til et tandimplantat

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Sådan indsættes et tandimplantat

Det første der foregår i forbindelse med indsættelse af et implantat er, at vi tager røntgenbilleder til en forundersøgelse. Her vil du have en samtale med en tandlæge omkring selve implantatbehandlingen. Du modtager en recept på antibiotikum, som du skal indtage før du bliver opereret.

Når dagen kommer, hvor du skal opereres, sørger tandlægen for at lægge en effektiv og smertefri bedøvelse. Så du ikke oplever smerter. Herefter skal du skylle munden i Klorhexidin i et par minutter.

Når selve implantatoperationen starter, lægger tandlægen et fint lille snit, så tandkødet kan skubbes til side og kæbeknoglen er blottet i det lille felt, hvor implantatet skal sidde. Herefter vil tandlægen bore med omkring 4 forskellige bor, ned i kæbeknoglen. Du kan være helt rolig. Du mærker ingenting, da du er bedøvet.

Så snart tandlægen har boret for, skrues implantatet ned i knoglen og nu sidder implantatkraven i perfekt niveau med den øvrige knogle. Til sidst kommer der en lille dækskrue ned i implantatets indre skruegang. Til sidst skylles området hvor du er blevet opereret og tandlægen lægger nogle fine sting, der sikrer at dit tandkød heler fint op igen.

Det er vigtigt, at du modtager information og følger vejledning om, hvordan du bedst forholder dig efter operationen. Du bliver også vejledt i at holde rent i mundhulen og det vigtigt efter en implantatbehandling. Du får smertestillende medicin med hjem, sammen med klorhexidin, som du skal skylle med cirka 6 gange om dagen i minimum omkring en uge.

Efter dit nye tandimplantat

Du kan godt opleve lidt smerter efter operationen, men det er sjældent mere end de første par dage og ikke andet en ømhed. Efter implantatet er indsat kan der være lidt spændinger i kæben, med det fortager sig hurtigt.

Efter cirka 7 dage skal du have fjernet stingene i munden og dem tager tandlægen hurtigt ud. Samtidigt kontrollerer tandlægen at helingen i munden foregår som den skal. Der findes to helingsprocesser i forbindelse med et implantat. Har du fået det lavet i overmunden er helingstiden på 6 måneder. Sidder implantatet i undermunden er helingsperioden på 3 måneder.

Efter helingsperioden indkaldes du til en ny og meget lille operation. Denne gang starter tandlægen med, at åbne til implantatet, som nu vil være dækket af slimhinde.

Dækskruen, som blev sat ovenpå implantatet, fjernes og tandlægen skruer en tandkødsformer ned i implantatet. Det er en type metalcylinder, der sidder i implantatet og går ud igennem slimhinden. Den vil give tandkødet den helt korrekte form og vil være med til at sikre, at din nye tandkrone eller tandbro får et tandkød, der slutter flot og tæt til porcelænskronen.

Cirka 14 dage senere skruer tandlægen tandkødsformeren af. Herefter tages et aftryk til den nye krone eller bro du skal have på. Efter 1-2 uger er den nye bro eller krone klar til at komme på. Så snart kronen eller broen er sat fast på implantatet, kan den bruges som var det dine egne tænder.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om tandimplantat

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om implantater. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Kolding - fordi en god behandling er vigtig