Tandlæge Kolding

Rodbehandling i Kolding

Vi udfører rodbehandlinger efter de nyeste behandlingsmetoder.

Rodbehandling hos tandlæge i Kolding

Har du fået betændelse i en tandnerve, så har du garanteret meget kraftige smerter.

Som oftest kommer betændelse på grund af hul i tanden (caries) eller hvis du har fået en slag på tanden. Du skal derfor have lavet en rodbehandling af tanden.

Ved en rodbehandling af tanden fjerner tandlægen der betændte område og fylder rodkanalen med en rodbehandlingsmedicin.

N

Rodbehandling uden smerter

Din tandlæge i Kolding sætter god tid af til at lave tanden, uden smerter.

N

Svækket tand efter rodbehandling

Det er en god idé, at påsætte en krone efter rodbehandling, da tanden svækkes.

N

Rodbehandling af flere tænder

Din tandlæge vurderer om du skal have lavet dine rodbehandlinger over flere omgange.

Hvad er en rodbehandling?

Rodbehandling er en behandling, hvor man fjerner bakterier og betændelse fra tandens rodkanal. Behandlingen gør tanden smertefri og forlænger dens levetid.

Hvorfor skal man have rodbehandling?
Hvis der er bakterier og betændelse i tandens rodkanal, kan det føre til smerter, rodspidsbetændelse og tandkødsbetændelse. Rodbehandling fjerner bakterierne og betændelsen, og gør tanden smertefri igen.

Hvordan foregår rodbehandling?
Først bedøves tanden, så du ikke vil føle nogen smerter under behandlingen. Derefter fjerner tandlægen bakterierne og betændelsen fra tandens rodkanal, og tænderne rengøres

Få lavet rodbehandling i dag

Find tandlæge her

Bestil tid til Rodbehandling

Book tid her

Tal med en tandlæge i dag

Ring til os her

Hvordan foregår en rodbehandling?

Når du skal have foretaget en rodbehandling, starter din tandlæge i Kolding med, at fjerne alt det inficeret væv fra tandens krone og rødder.

Det er vigtigt at tandlægen fjerner alt betændelse, så hele området er rent.

Det foregår ved, at tandlægen bruger nye og avancerede instrumenter. Under behandlingen skrabes og skylles tanden med desinficerende væsker.

Når rodkanalerne er færdigudrenset – helt ned til røddernes længde, fyldes de ud med et rodfyldningsmateriale. Dette materiale sørger for, at lukke af for nye bakterier der helt naturligt findes inde i din mund.

Din rodbehandling vil altid kunne udføres 100% smertefrit. Det eneste du vil kunne mærke, er stikket til bedøvelse.

Efter din rodbehandling

Så snart din tandlæge er færdig med din rodbehandling, vil du ofte opleve ømhed i tandkødet omkring tanden der er blevet renset. Denne ømhed vil vare i nogle dage, men er ikke værre end lidt almindelig paracetamol vil hjælpe.

Indenfor tandlægebranchen vurderes det, at succesraten for en rodbehandling er omkring 80% – 90%. Det vil sige, at omkring 1 ud 10 patienter kan opleve tilbagevendende betændelse i tanden der er blevet rodbehandlet.

Din tandlæge i Kolding vil anbefale dig, at få sat en tandkrone på din rodbehandlede tand – især, hvis det er en kindtand. Tandkronen bør sættes på din tand efter 6-12 måneder. Dette skyldes, at cirka 75% af rodbehandlede tænder knækker indenfor 3 år, hvis ikke de har fået en krone på.

Rodbehandlede tænder bliver mere porøse, da man har fjernet både blodkar og nerver.

Vores behandlinger

Uanset hvad du skal have foretaget hos os, er vores nøgleord: kvalitet, omhu og samvittighedsfuldhed. Dermed sikrer vi, at du altid går fra en af vores behandlinger med sunde tænder og et smil på læben.

FAQ om rodbehandlinger

Her har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om rodbehandlinger. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er andet vi kan hjælpe med.

Tandlæge i Kolding - fordi en god behandling er vigtig